przepisy frittata

Frittata z pomidorami i szczypiorkiem

__
2 osoby

Składniki

4 jajka
½ czerwonej papryki
150g pomidorków koktajlowych
garść pokrojonego szczypiorku
100g szpinaku
50g wędzonego łososia
do smaku sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

2

Umyj i osusz dokładnie warzywa. Czerwoną paprykę pokrój w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół.

3

W głębokim naczyniu rozbij jajka, dodaj szpinak, paprykę, pomidorki, szczypiorek oraz pokrojonego w kawałki wędzonego łososia. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

4

Masę przelej do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika na 30 minut.

5

Gotową frittatę pokrój na kromkę chleba pełnoziarnistego.